Äskestock Backyard Ultra

Onsdag 13 juli hålls Äskestock Backyard Ultra för andra gången efter förra årets succepremiär. ÄBU är en löptävling där alla kan vara med. Banan är 3km lång och start och mål är vid badplatsens parkering. Första start sker kl 10:00 och man har då 30 minuter på sig att slutföra varvet. Sedan sker ny start varje halvtimmesslag. För att få vara med på nästa start måste man hunnit gå i mål på föregående varv och stå på startlinjen igen.

Konceptet i ÄBU är att man ska slutföra så många varv som möjligt. Vi springer tills det bara återstår en löpare. Det handlar inte om att vara snabbast utan om att lägga upp sin strategi på smartast vis för att orka många varv. Att promenera vissa bitar kan göra att man räcker längre!

Premiäråret 2021 vann Petter Lindqvist på 16 varv (48km). Tävlingen höll alltså på i 8 timmar. Men vi hade många löpare som nöjde sig med ett eller ett par varv. 2021 var ett första prov och mest en familjeangelägenhet där Ahlgrens på 59:an med släkt och vänner utgjorde startfältet. I sommar hade det dock varit kul om fler vill vara med!

Man springer eller går så många varv man orkar. Sen byter man helt enkelt sida till hejaklacken för att heja på alla löpare i jakten på ännu ett varv. Det kommer att finnas ett bord med vatten, sportdryck och energi. Men ta gärna med dig egen energi också. Och ta gärna med din egen brassestol och dryck/tilltugg till after run när du är färdig med löpningen.

Det är gratis att vara med och anmälan sker på Facebook på denna sidan: https://fb.me/e/1tJ3KApMA

Välkomna!

//Jakob Florell – tävlingsledare