vastervikgolfklubb

Äskestocks Golfmästare 2015

vastervikgolfklubb

Grattis till Äskestock Golfmästare 2015!

 

Årets golfmästerskap avgjordes i strålande väder på Västerviks golfbana. I årets upplaga deltog 30 personer.
Årets dammästare blev Marita Nilsson och herrklassen vanns av Anders Svahn. 13-åriga Nils Emil Lundqvist kom på en imponerande andra plats 
Lagtävlingen vanns av Eje Karlsson, Jörgen Boivie och Nils Sörensson på imponerande 79 poäng.
Susan och Jan Ericsäter verkar ha tränat extra mycket på rangen. De vann longest drive för damer och herrar.
Kvällen avslutades med middag på Östra Skälö.
 
Tack till Merja Lundqvist och Thomas Kolsmyr för ett bra arrangemang.

 

Reservera redan nu 2016 års Äskestocks Golfmästerskap!!! 

 

Torsdagen den 21 juli  träffas vi på Västerviks GK för att tävla om äran att vara Äskestocks bästa/bäste golfare och att under ett år få ha de fina prispokalerna på spiselhyllan. Ni som varit med förut vet också hur trevligt det var att träffa sina goda grannar, sina vänner och att vi tillsammans får en bättre gemenskap i Äskestock. Arrangörs kommittén är vinnarna i lagtävlingen  Eje Karlsson, Jörgen Boivie och Nils Sörensson kommer att  ordna både tävling och kvällsarrangemang.

 

Så här brukar arrangemanget ut.

Tävlingen spelas som poängbogeytävling i en herr och i en damklass. Vid anmälan anges golf-id och aktuellt spelhcp. Tävlingsdag är torsdagen den 21 juli med starttider från 08:30 och er starttid meddelas när alla anmälningar inkommit. Kravet på deltagande är som tidigare år förstås, officiellt handicap och anknytning till en fastighet i Äskestock.
Ev. gäster kan beredas plats endast i mån av lediga starttider (max 30 startande). Ni får även om ni inte spelat tävlingen komma till middagen på kvällen. Anmälan skall vara oss tillhanda senast torsdag kväll den 7 juli och därefter sammanställer vi startlistan och starttider. Vi brukar förhandla oss till  en reducerad greenfee på 300 kr (normal greenfee 380 kr enl Peter Billberg.) Ni som har någon form av ett eget medlemskap betalar den avgift som gäller för er. Vi tävlar  närmast hål och längsta drive. 

På kvällen träffas vi, max 60 personer för drink och samkväm. .

Pris för middagen mellan 200-250 kr och ni betalar kontant vid middagen. Defintivt pris får ni i samband med startlistan i anslutning till tävlingen.

Prisutdelning sker under middagen. Alla som deltar i tävlingen tar med sig ett pris till prisbordet och tidigare vinnare skall även ta med sig de vackra prisbucklorna. Ni som aspirerar på seger får förbereda er på segrarens sötma som är att hålla ett vinnartal. Tävlingskommittéen kommer att presentera vem eller vilka  som  kommer att överta stafettpinnen att arrangera 2017 års tävling. 

Dans är inte planerad. Ni som tar med barn/juniorer får höra av er så att menyn passar. Vi återkommer om menyn när vi närmar oss tävlingsdagen. Arrangörskomitteén ser det som en självklarhet att alla som deltar i tävlingen kommer till middagen på kvällen.

Nu är det nog som alltid risk att vår e-maillista inte är helt aktuell. Alla är kanske inte med på den e-mail lista som vi använder och Ni som ser det meddela genast er granne denna inbjudan och meddela oss samtidigt mailadressen så att vi får en kontakt.

 Anmäl dig här genom att klicka på den här länken.

Hjärtligt välkomna önskar Eje Karlsson, Jörgen Boivie och Nils Sörensson