Sommarhälsning från styrelsen

Lite info om vad som skett och som skall ske inom den närmaste tiden.
 
Nyligen har båtisättningsrampen vid Skälövägen renoverats. Detta har skett genom några medlemmars idoga arbete. Föreningen har stått för kostnaderna för rampen som nu förhoppningsvis ska fungera under många år framåt. Styrelsen har också konstaterat att rampen används av många utanför föreningen. Vi är medvetna om detta, och har lite tankar kring detta och de ev parkeringsproblem som kan uppstå, 
Vidare har badplatsen vid Järövägen fått en upprustning. Detta har skett genom att den breddats, vass bortgrävd och ny sand har lagts ut. Även Landvikens badplats har fått ny sand.
Området bakom Vagnslidret har utökats med gårdsgrus. Detta för att alla ska få lite mer plats vid röjningsdagarna. Samtidigt har ytterligare tre “rastplatsbord” inköpts i samma syfte.
P-platsen/vpl m e m Vagnslidret har grusats eftersom stora stena kommit i dager.
Sista delen av Järövägen har förstärkts, detta eftersom vildsvinen under den gånga vintern underminerat vägen.
Vad är då närmast på gång?
De öppna gräsytorna ska slås, helst före midsommar. Dock ska inte vägrenarna på föreningens vägar slås före midsommar. Detta eftersom det funnits önskemål om att man ska kunna plocka blommor till midsommar längs vägarna.
Vägsamfälligheten som föreningen tillhör har gett entreprenör i uppdrag att buskröja Skälövägen från vsk Strandbo och till Skälö brygga. Detta ska ske snarast, men p g a rådande torka och därmed risk för brand så är det oklart när det blir.
Några kanske har noterat att det ligger grus vid fotbollsplanen. Syftet är att lägga igen vissa diken i nämnda område med dränering etc. Detta för att minimera underhåll av diken samt att det blir lättar att slå ängarna.
I övrigt finns lite ytterligare arbeten att göra, men en del kommer att ske efter sommaren.
 
Välkomna till midsommarfirandet och glöm inte anmäla er till årsstämman den 7:e juli.
 
Trevlig sommar!
 
Styrelsen.