Information om avverkning

Gällande kommande gallringsåtgärd för Äskestock samfällighetsförening

Nu är det snart dags för avverkningen som genomförs av Södra skogsägarna. Enligt Södra så beräknas avverkning påbörjas inom 2-3 veckor om vädret tillåter. Då det är många som hört av sig till styrelsen om hur man går till väga om man vill ha hjälp med träd på egna tomten, kommer här lite info som jag erhållit av Södra skogsägarna.

I samband med att gallringsåtgärder utförs på samfälligheten finns möjlighet till hjälp med avverkning av träd på privata tomter. Detta är inget som samfälligheten bekostar, utan varje enskild tomtägare får via offert bekosta detta själva gentemot nedan entreprenör.

Avverkningen av träd på tomter sker motormanuellt, så vida inget annat bestäms mellan den motormanuella entreprenören och maskinentreprenören.

Samfälligheten kan mot att virket erhålls stå för skotning/bortforsling efter att träden avverkats.
Observera att föreningen ej är ansvarig för ev skador på enskild tomtmark vid hämtning/bortforsling
av virke/ris. Detta regleras i så fall mellan nedan entreprenör och enskild fastighetsägare. Som enskild
fastighetsägare bör man vara medveten om att skador kan uppstå.

Södra Skogsägarna upprättar endast kontrakt med samfälligheten och ansvarar inte för direkta kontrakt mellan privata tomtägare och avverkningsentreprenör.

I händelse av att avverkning skall ske hos enskild fastighetsägare, är det bra om man själv närvarar på plats, om möjligt.

Observera att detta är en uppgörelse mellan enskild fastighetsägare och nedan entreprenör Markus Petterssons Skogsentreprenad.

I övrigt kommer avverkning/gallring ske enligt tidigare avtal med Södra skogsägarna.

Det är viktigt att båtar som ligger förtöjda i träd längs med strandkanter eller ligger på land i anslutning till stränder flyttas omgående. Äskestocks samfällighet eller skogsentreprenör tar ej ansvar för eventuella skador som kan uppkomma på dessa båtar.

Vid frågor kontaktas Håkan Gustafsson, 073-763 90 57

Vid offertförfrågan kontaktas Markus Petterssons Skogsentreprenad AB
Tel: 070 567 40 68
E-mail: markuspettersson@hotmail.com

Om Rutavdrag vill nyttjas så anges personnummer i offertförfrågan.
Ange även adress samt fastighetsbeteckning.

Sista datum för offertförfrågan är 30/9-2023